Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersdiensten Stichting Pulse

Pulse helpt u zolang mogelijk zelfstandig en prettig te blijven leven in uw eigen huis. We bieden praktische hulp en ondersteunen op sociaal gebied. Hierbij kunt u denken aan:

Logo-VP_DEF_vrijstaand_WEB

Vrijwilligerspunt

Dit zijn diensten aan huis voor mensen die zelf niet meer in staat zijn dagelijkse dingen in huis te doen en in hun netwerk geen of niet voldoende mensen hebben om dit voor hen te doen. Deze diensten zijn:

 • Klusjesdienst
 • Tuinhulp
 • Boodschappendienst
 • Vervoer
 • Huisbezoeken

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Babette Romijn tel. 06-16391806, e-mail: vrijwilligerspunt@stichting-pulse.nl
Wij bespreken met u de klus/vraag die u uitgevoerd wilt hebben en we zorgen ervoor dat een geschikte vrijwilliger u hierbij verder helpt.

Telefooncirkel

Woont u alleen? En geeft het u een gerust gevoel als er dagelijks even iemand naar u omkijkt? Doe dan mee aan de Telefooncirkel. De Telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vast volgorde en op een vast tijdstip. Zo wordt u steeds door dezelfde persoon gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.

U geeft naast uw telefoonnummer ook contactgegevens door van twee personen die een sleutel van uw huis hebben. Indien u niet opneemt, wordt de coördinator van de Telefooncirkel gebeld. Deze neemt contact op met uw contactpersonen en zorgt dat er iemand bij u gaat kijken.

Het is geen probleem als u eens een dagje weg bent of een tijdje met vakantie. Als u het doorgeeft, passen wij voor die periode de bellijst aan.

De Telefooncirkel zorgt niet alleen voor veiligheid. Vaak is er ook tijd voor een praatje. Neem voor meer informatie contact op met Ilse Nederend. Telefoon 06 17441854, e-mail: i.nederend@stichting-pulse.nl

Maaltijdvoorziening

De maaltijdservice is er voor iedereen die (tijdelijk) niet kan koken. U kiest zelf één of meerdere maaltijden uit een ruim aanbod. We houden bij de maaltijden altijd rekening met vegetariërs en denken ook aan de specifieke dieetwensen. U bepaalt zelf hoeveel maaltijden u per week wilt ontvangen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook vijf maaltijden voor de hele week bestellen. Dan heeft u er voor de rest van de week geen omkijken meer naar.

De maaltijdservice bezorgt de maaltijd(en) eens per week bij u thuis. Het gaat om koelverse maaltijden die u in de koelkast kunt bewaren. Wanneer u deze wilt nuttigen kunt u ze gewoon in de magnetron opwarmen.

Neem voor meer informatie contact op met Greet Gijsen. Tel. 030 6868 030, e-mail: g.gijsen@stichting-pulse.nl

Administratie op orde

Hulp nodig bij uw administratie? Heeft u schulden of andere financiële problemen? Misschien kunnen wij u helpen.

U kunt zich melden bij de coördinator voor een kennismakingsgesprek. U kunt aangeven met welke vragen u zit en wij kunnen kijken of we u van dienst kunnen zijn. We bespreken of vrijwilligers van Stichting Pulse ondersteuning kunnen bieden. De vrijwilliger komt dan bij u thuis. Hij of zij helpt u bij het lezen en beantwoorden van brieven, ordenen, invullen van formulieren en uitkomen met uw inkomen (budgetteren). U doet nog wel zoveel mogelijk zelf, de vrijwilliger adviseert en ondersteunt. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw administratie.

Elke woensdagochtend van 11.30 – 12.30 uur is er een inloop spreekuur waar u zonder afspraak binnen kunt lopen. Neem voor meer informatie contact op met:

Suzanne Muijs
06-19137630
e-mail: s.muijs@stichting-pulse.nl

Steunpunt Mantelzorg

Wanneer iemand door ziekte (lichamelijk of psychisch), een functiebeperking of ouderdom zorg nodig heeft is het vaak iemand uit de nabije omgeving die een groot deel van de zorgt op zich neemt. Vaak is dit geen bewuste keuze, maar doet u wat er op dat moment nodig is. Als de zorg langer duurt dan drie maanden (8 uur per dag of meer) dan bent u mantelzorger.

Mantelzorgers zijn er van alle leeftijden. Zorgen voor een ander wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Dit kan echter ook betekenen dat uw eigen leven er heel anders uit komt te zien:

 • U kunt moeilijker een dagje weg.
 • Uw werk is moeilijk te combineren met het zorgen voor de ander.
 • U heeft het gevoel (altijd) rekening te moeten houden met degene voor wie u zorgt.
 • U kunt ervaren dat u er alleen voor staat.
 • U weet niet waar u terecht kunt met uw vragen.
 • U vraagt zich af of u het wel goed doet.
 • U kunt zich moeilijk ontspannen
Individueel advies

Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar kan ook een grote belasting worden. Het is belangrijk om er regelmatig bij stil te staan of u de zorg nog op dezelfde manier kunt blijven geven. Ervaart u zorgen? Heeft u vragen? Of wilt u uw ervaringen graag delen en advies inwinnen? Dan kunt u contact opnemen met Ilse Nederend, coördinator Steunpunt Mantelzorg.

Telefoon 0348 792006, e-mail: i.nederend@stichting-pulse.nl


Taal

 • Taalontmoetingsochtend voor vrouwen

Elke dinsdagochtend komen autochtone en allochtone vrouwen bij elkaar. Tijdens deze taal- en ontmoetingsochtend werk je aan het verbeteren van je Nederlandse taal. Lees meer over de taalontmoetingsochtend.

 • Taalontmoetingsmiddag voor mannen

Elke dinsdagmiddag komen autochtone en allochtone mannen bij elkaar. Tijdens deze taal- en ontmoetingsochtend werk je aan het verbeteren van je Nederlandse taal. Lees meer over de taalontmoetingsochtend.

Doorlopend in Lopik:

 • Taalmaatjes 1:1

Pulse biedt anderstaligen die niet in staat zijn deel te nemen aan de groepslessen, een taalmaatje die bij de taalvrager thuis of op een locatie van Stichting Pulse extra hulp geeft om de taal te leren. In het contact met het taalmaatje kan de anderstalige op een ontspannen en gezellige manier bezig zijn met het oefenen van de Nederlandse taal. Statushouders uit Lopik die inburgeringspichtig zijn, krijgen ook via Pulse een taalmaatje.

Informatie: Suzanne Muijs, sociaal werker Stichting Pulse
Telefoon: 0348-792006 of 06-19137630, e-mail: s.muijs@stichting-pulse.nl

Sociale Activering

Zoekt u ook een nuttige besteding van uw vrije tijd? Of wilt u graag iets doen voor uzelf en/of een ander? We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om iets leuks te verzinnen om te doen. Bijvoorbeeld omdat u weinig sociale contacten heeft of de taal niet (goed) spreekt. Of omdat u niet goed weet wat er te doen is en wat bij u zou passen. Vervelend, zeker als u zich hierdoor eenzaam voelt.

Pulse kan helpen! Tijdens een kennismakingsgesprek vragen we wat u leuk vindt, wat u kunt en waar u energie van krijgt. Vervolgens zoeken we samen met u een nuttige en prettige vrijetijdbesteding voor u. U kunt denken aan meedoen aan activiteiten buitenshuis, vrijwilligerswerk of het opdoen van sociale contacten Een vrijwillige coach, mentor of maatje van Pulse helpt u hierbij.

Wat doet een maatje?
Pulse brengt u graag in contact met een maatje. Een maatje is ook op zoek naar meer contact en heeft dezelfde interesses. Met hem of haar kunt u iets leuks doen. Bijvoorbeeld naar de bioscoop of een museum. Of lekker buiten wandelen en ergens een kop koffie drinken.

Pulse-vrijwilliger
Een vrijwilliger van Pulse kan u helpen met praktische dingen. Dit zijn bijvoorbeeld boodschappen doen, oefenen met de Nederlandse taal, uw administratie of omgaan met de computer.

Voor meer informatie: Babette Romijn tel. 06-16391806 (ma. t/m don.), e-mail: b.romijn@stichting-pulse.nl

Buurtbemiddeling

Burenoverlast? Trek op tijd aan de bel!

Goed contact met buren is niet vanzelfsprekend. Zeker niet als er irritaties zijn. Met elkaar praten is dan vaak lastig. De spanning loopt op en een oplossing is niet in zicht. Wat nu?

Blijf met een burenconflict niet rondlopen, maar doe een beroep op ons. Wij kunnen u passende ondersteuning bieden. Dit kan informatie zijn, een advies of een bemiddeling. Bij een bemiddeling voeren twee ervaren buurtbemiddelaars een gesprek met u. Zij praten vervolgens ook met uw buren. Als u beiden instemt, organiseren de bemiddelaars een gezamenlijk gesprek. Daarin bespreekt u de situatie en zoekt u samen naar oplossingen. Uit ervaring weten we dat die gesprekken vaak verrassend succesvol zijn. Wij gaan geheel vertrouwelijk met uw informatie om. Buurtbemiddeling is geheel gratis.

Bel of mail naar de coördinator Buurtbemiddeling:
Jette Bertels, tel. 06-47920229, e-mail: j.bertels@stichting-pulse.nl

Wijkwerk

Het wijkgericht werken in Lopik wordt verzorgd door Pulse en richt zich met name op de wijk Vogelzang. De opbouwwerker van Pulse ondersteunt bewoners bij het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. Er is een bewonersnetwerk opgezet en deze actieve bewoners hebben diverse activiteiten op gezet als, Burendag en Sinterklaas. Daarnaast is er aandacht voor voorzieningen en de kwaliteit van de openbare ruimte. Uitgangspunt bij het wijkgericht werken is voor en door bewoners.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Michiel Berculo / sociaal werker, tel. 030 6868030 / 06 14792351, e-mail: m.berculo@stichting-pulse.nl