Direct naar de inhoud van deze pagina

Chantal ging ervoor!

Van vrijwilligster naar flexwerker

Chantal (36) uit Lopik wilde graag part-time gaan werken nu de kinderen eenmaal wat groter zijn en minder aandacht en tijd nodig hebben. De vele sollicitaties leverden echter geen resultaat op. Via een bericht op Facebook vond Chantal een vacature bij de Karmac bibliotheek in Lopik als vrijwilligster, op de Lopikvoorelkaar website. Chantal was al actief als taalmaatje voor Stichting Pulse, dus het werken in de bibliotheek leek haar een mooie aanvulling op die activiteit. Bij een gesprek klikte het direct van beide kanten en Chantal ging met veel plezier als vrijwilligster aan de gang in de bibliotheek.

Na een half jaar ontstond er ruimte voor een nieuwe medewerker onder contract vanwege langdurige ziekte bij één van de bestaande medewerkers. Aangezien de samenwerking wederzijds prima beviel, was de beslissing snel genomen om deze vacature aan Chantal te gunnen. Ze werkt inmiddels op een nul-urencontract en is wisselend tussen de 6 en 24 uur per week aan de slag in de bibliotheek.

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Chantal vindt haar werk erg leuk, ze krijgt ook veel vrijheid om zelf invulling aan zaken te geven en heeft ook veel verantwoordelijkheid. Zo is ze bijvoorbeeld druk met het organiseren van activiteiten voor kinderen in en om de bibliotheek. Er zijn ook meerdere activiteiten in samenwerking met Stichting Pulse en Dorpshuis de Schouw en verder runt ze ook elke week op woensdagochtend als vrijwilligster het Tablet Café.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen