Direct naar de inhoud van deze pagina

Hulpvragen en aanbod voor particlieren en organisaties

Het vrijwilligerspunt in de gemeente Lopik voor particulieren én organisties.

Lopikvoorelkaar is dé vrijwilligerscentrale voor de gemeente Lopik. De website is zowel bedoeld voor particuliere vragers en aanbieders van hulp als voor organisaties die met vrijwilligers werken.

Particuliere gebruikers kunnen hun hulpvraag of een aanbod voor vrijwillige hulp eenvoudig op de website plaatsen. Voor personen die geen toegang hebben tot internet of die moeite hebben met het gebruik van de website zijn er meerdere opties: vaak is er een kennis of familielid beschikbaar die namens een persoon een hulpvraag kan plaatsen. Via de overkoepelende organisatie 'NLvoorelkaar' is een helpdesk beschikbaar op telefoonnummer 088-8000603. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld via email op het adres info@lopikvoorelkaar.nl en elke laatste woensdagochtend van de maand is er een inloopspreekuur in Dorpshuis de Schouw in Lopik.

Organisaties die met vrijwilligers werken kunnen een eigen account aanmaken en hulpvragen uitzetten namens de organisatie. Hetzelfde geldt voor verenigingen en diverse instanties die werken met vrijwilligers. Een aantal bekende organisaties heeft de weg naar lopikvoorelkaar.nl al weten te vinden, waaronder Vluchtelingenwerk, Axioncontinu, Handje Helpen, de Hartstichting, Stichting Schuilplaats en anderen.

Door deze brede inzetbaarheid van de website probeert Lopikvoorelkaar om een effectief medium te zijn waar alle vragers en aanbieders van vrijwillige hulp elkaar kunnen vinden.